Fotoutstilling – Blomsterenga søndag 3. mars kl 14:00

Urbane Oslo – Fotoutstilling

Jeg åpner fotoutstilling på Blomsterenga søndag 3. mars kl 14:00. Blomsterenga er en blomsterbutikk som ligger i Bøgata 6 på Kampen – rett ovenfor Kampen Kirke.

Hvorfor fotoutstilling?

Det hele startet med at jeg kjøpte kamera til min datter i konfirmasjonspresang for et par år siden. Siden jeg begynte å ta mye bilder med hennes kamera, fant jeg ut at det var best å kjøpe mitt eget kamera.

Den første virkelige store inspirasjonen kom når jeg oppdaget hvordan man lager HDR-bilder. Jeg deltok på et web-kurs med Trey Ratcliff som viser forskjellige prosesser for behandling av HDR bilder. HDR kan benyttes på mange forskjellige motiver, men passer spesielt bra til landskap og bygninger. Da blir det naturlig å bruke mye vidvinkelobjektiver. De fleste av bildene her er tatt med et Sigma 10-20 mm eller et Canon 16-35 mm objektiv.

IMG_4537_8_9_tonemapped v2Jeg har tatt landskap- og bygningsbilder på mange ulike steder. Jeg har imidlertid en forkjærlighet for området rundt Barcode og Operaen. Temaet for utstillingen er «Oslo i endring». Det har vært fascinerende å se hvordan dette området har endret seg de siste årene. Området gjør seg som motiv både på dag og kveldstid, og HDR- prosessen gir mange muligheter til å forsterke kontrast og fargetoner.

En av grunnene til at jeg bruker så mye tid på foto, er at det utfordrer deler av hjernen jeg ikke bruker daglig. Det å se etter motiver og være kreativ i etterbehandling av bilder. gjør at man må trigge andre egenskaper. Når man i tillegg skal printe og ramme inn bildene, får man virkelig utfordret sine praktiske sider. Bildene er printet på en Epson Stylus R3000. Siden bildene ikke er printet i standardformater, må jeg tilpasse passepartouten selv med en passepartoutskjærer.

Blomsterenga5

Jeg har valgt ut 15 bilder, med god hjelp fra min gode venn Tor-Willy, som er rammet inn og stilles ut på Blomsterenga fra 3. mars.

Blomsterenga

Blomsterenga er en hyggelig blomsterforretning plassert rett ovenfor Kampen Kirke. Deler av lokalene fungerer som atelier og benyttes til fotoutstillinger. Lokalene ligger i trehusbebyggelsen som oppsto mellom byutvidelsene i 1859 og 1878.

Blomsterenga1

Bildene av «Urbane Oslo» gir en stor kontrast til de gammeldagse lokalene og bebyggelsen på Kampen. Det blir spennende å se hvordan resten av bildene vil stå seg til omgivelsene når jeg er ferdig med å henge dem opp.

Blomsterenga4

Utstillingen åpner søndag 3. mars kl 1400 og vil vare noen uker fremover.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s